Diyarbakır Çakıl ekmeği

Ekleyen: İbrahim Fırtına

Favori Sayısı: 0

Bu işlemi yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap

0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

✍️ Yorum Yap ⭐Puan Ver📷 Fotoğraf Yükle

Hakkında

Diyarbakır Çakıl ekmeği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne özgü bir ekmek türüdür. Adını, pişirilirken ekmeğin üzerine serilen, genellikle nohut, mercimek gibi tahıllar ve bazen de çeşitli baharatlarla hazırlanan karışımdan alır.

Çakıl ekmeği, genellikle açık havada taş fırınlarda pişirilir ve kendine has yuvarlak bir şekli vardır. Dış kısmı çıtır çıtır olup, içi ise yumuşak ve hafif nemlidir. Lezzeti, fırında pişirme yöntemi ve kullanılan malzemelerle birleşerek kendine has bir tat profili oluşturur.

Bu ekmek, özellikle kebaplar ve et yemekleri ile birlikte sıklıkla tüketilir. Diyarbakır’da ve çevresinde, yerel festivallerde ya da özel günlerde sıklıkla yapılan ve tüketilen bir lezzettir. Hem besleyici hem de doyurucu olması nedeniyle halk arasında popülaritesini korumaktadır.

4 Yıldız Filtreleri temizle
0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)