Ağrı Halise

Ekleyen: Dodo

Favori Sayısı: 0

Bu işlemi yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap

0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

✍️ Yorum Yap ⭐Puan Ver📷 Fotoğraf Yükle

Hakkında

Ağrı Halise, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Ağrı iline özgü bir yemektir. Genellikle etli veya etsiz yapılan bir tür sebze yemeğidir. Halise, özellikle kış aylarında yapılan ve besleyici özellikleriyle bilinen bir yemektir.

Ana malzemeleri arasında bulgur, nohut, et ve çeşitli baharatlar bulunur. Yemeğin özel bir yaratım süreci vardır; bulgurlar en az birkaç saat su içinde bekletilir, ardından nohut ve etle birleştirilip pişirilir. Sonunda zengin baharatlarla tatlandırılır.

Ağrı Halise, yerel halk arasında geleneksel bir besin kaynağı olarak önemli bir yere sahiptir ve özellikle bayramlar, düğünler gibi özel günlerde sıkça hazırlanır.

Lezzetli ve doyurucu olması nedeniyle, ziyaretçilerin de denemesi önerilen yöresel bir lezzettir.

2 Yıldız Filtreleri temizle
0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

Henüz yorum yok. İlk yorumu yazan siz olun.