Amasya Göbek Dolması

Ekleyen: Dodo

Favori Sayısı: 0

Bu işlemi yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap

0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

✍️ Yorum Yap ⭐Puan Ver📷 Fotoğraf Yükle

Hakkında

Amasya Göbek Dolması, Anadolu mutfağının zengin ve lezzetli bir örneğidir. Amasya iline özgü olan bu yemeğin temel malzemesi, genellikle tomate ve biber ile doldurulan ters çevrilmiş dolmalık biber ya da kabaklardır.

Malzemeleri genellikle şunlardır:

  • Dolmalık biber veya kabak
  • Pirinç
  • Kıyma (isteğe bağlı)
  • Soğan
  • Domates
  • Baharatlar (nane, karabiber, tuz gibi)
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı ise oldukça gelenektir. Öncelikle dolmalık sebzeler hazırlanan iç harçla doldurulur ve genellikle bir tencereye dizilip üzerine domates sosu eklenerek pişirilir. Uzun bir süre düşük ateşte pişirilen Göbek Dolması, lezzetini malzemelerden alarak yumuşak bir kıvam kazanır.

Amasya Göbek Dolması, özellikle zengin besin değeri ve farklı lezzet katmanlarıyla dikkat çeker. Genellikle ana yemek olarak servis edilir ve yoğurt ile birlikte tüketilmesi tercih edilir. Hem ev yapımı hem de restoranlarda sıklıkla bulunan bir yemektir.

Bu dolma, yerel kültürün bir parçası olarak misafirlere sunulan özel bir yemek olarak da önem taşır. Amasya’nın yöresel mutfağını deneyimlemek isteyenler için bu lezzet, kesinlikle denemeye değerdir.

5 Yıldız Filtreleri temizle
0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

Henüz yorum yok. İlk yorumu yazan siz olun.