Afyon sakala çarpan çorbası

Ekleyen: Dodo

Favori Sayısı: 0

Bu işlemi yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Giriş Yap

0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

✍️ Yorum Yap ⭐Puan Ver📷 Fotoğraf Yükle

Hakkında

Afyon sakala çarpan çorbası, Türkiye’nin Afyonkarahisar bölgesine özgü geleneksel bir çorbadır. Genellikle yerel hayvanların etleri ve çeşitli sebzelerle hazırlanan bu çorbanın kendine has bir lezzeti vardır.

Malzemeler:

  • Et (genellikle kuzu veya dana)
  • Mercimek
  • Nohut
  • Pirinç veya bulgur
  • Soğan, havuç, domates gibi sebzeler
  • Baharatlar (kimyon, kararbiber, tuz)

Hazırlanışı:

  1. Etler haşlanır ve suyu bir kenara alınır.
  2. Sebzeler doğranarak ve baharatlarla birlikte et suyu eklenerek pişirilir.
  3. Mercimek ve nohut eklenir, pişirme işlemi devam eder.
  4. Son olarak pirinç veya bulgur eklenerek çorba tamamlanır.

Afyon sakala çarpan çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilen besleyici bir seçenektir. Hem besleyici özelliği hem de sıcaklığı ile mideleri ısıtan bir lezzet sunar. Geleneksel olarak, misafir sofralarında da yer alır.

3 Yıldız Filtreleri temizle
0,0
0,0 / 5 yıldız (toplam 0 değerlendirme üzerinden)

Henüz yorum yok. İlk yorumu yazan siz olun.