Denizli Katmer
Hakkında
Denizli katmeri, Türkiye’nin Denizli iline özgü geleneksel bir hamur tatlısıdır. İnce yufkaların üst üste konulup arasına tereyağı veya sıvı yağ sürülerek yapılan bir çeşit börek gibidir. Genellikle yağlı ve çıtır bir dokuya sahiptir.
Katmer, farklı şekillerde hazırlanabilir. İç harcı genellikle ceviz, fındık veya yer fıstığı ile tatlandırılır; bazen de şeker ve tarçın eklenir. Hazırlanan katmerler, genellikle sıcak servis edilir ve üzerine bolca pudra şekeri serpilerek sunulur.
Denizli katmeri, yerel festivallerde ve özel günlerde yaygın bir şekilde tüketilir, ayrıca yöresel restoranlarda da sıklıkla bulunur. Tatlı ve tuzlu versiyonları ile her damak zevkine hitap eder.
Ayıca, bu lezzet, hem yerel halk hem de turistler tarafından oldukça tercih edilmektedir. Denizli’ye gidenlerin denemesi gereken özel bir lezzet olarak öne çıkar.
💬 Yorumlar & Deneyimler
Yorum yapmak için Giriş yap.
Henüz yorum yok. İlk yorumu yazan siz olun.