Hakkında
Afyon Haşaşlı Yaprak Sarması, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde, özellikle Afyonkarahisar ilinde yer alan geleneksel bir lezzettir. Bu yemekte, taze asma yapraklarının içine haşaş (uyku otu) ile hazırlanmış ince bulgur veya pirinç karışımının sarılmasıyla hazırlanır.
Genellikle zeytinyağı, soğan, domates ve baharatlar eklenerek zenginleştirilen iç harcı, lezzetini artırır. Sarmalar, genellikle yoğurt ile servis edilir ve sıcak veya soğuk yenebilir.
Afyon Haşaşlı Yaprak Sarması, hem görselliği hem de damak tadıyla öne çıkan bir yemek olup, özellikle özel günlerde ve misafir yemeklerinde tercih edilir. Geleneksel tariflerin korunmasıyla birlikte, bu lezzet günümüzde de evlerde ve restoranlarda sıkça yapılmaktadır.
Henüz yorum yok. İlk yorumu yazan siz olun.