Hakkında
Adana Gül Mantı, Adana’nın ünlü yöresel lezzetlerindendir. Genellikle iç harcı olarak kıyma, soğan ve baharatlar kullanılarak yapılan mantılar, ince hamurun içine bütün olarak yerleştirilir. Gül şeklinde kapatıldıkları için bu isimle anılırlar.
Adana Gül Mantı’nın en önemli özelliklerinden biri, sunumunda yoğurt ve sarımsaklı sos ile birlikte servis edilmesidir. Ayrıca, üzerine tereyağı veya kırmızı biber yağı dökülerek lezzeti artırılır. Adana mutfağının zenginliğini yansıtan bu lezzet, hem yerli halk hem de ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Yemek, genellikle ana yemek olarak tüketilirken, yanında çeşitli meze ve salatalarla zenginleştirilir. Adana’da birçok restoranda bulabileceğiniz Gül Mantı, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken özel bir deneyim sunar.
Henüz yorum yok. İlk yorumu yazan siz olun.